Freeformer

Énke

kiraly-ildiko

 

Ha kérdésed, észrevételed van,  bármi, nyomja a begyedet, vagy van valamilyen kívánságod, ezen az emailcímen megtalálsz

belindavilaga@gmail.com

Király Ildikónak hívnak, Budapesten élem sokadik virágzásomat. “Polgári foglalkozásom”  eredetileg tanító-tanár, de már több mint 20 éve korrektorként dolgozom (különböző  szövegek helyesírási és stilisztikai gondozása). Mint talán mindannyian, rajzolással kezdtem gyerekkoromban, aztán néhány (türelmes) nagynénémnek köszönhetően elkezdtem kötni, horgolni, hímezni. Voltak időszakok, amikor rendszeresen kézimunkáztam, voltak hosszú kihagyások is. 

Óriási élvezettel vetem bele magam az ötletek és a végtelen lehetőségek világába. Kezdetben cikáztam a stílusok között, mindenfélét kipróbáltam, végül kikötöttem Romantika úrhölgy birodalmának partjain. Beláttam, hogy a horgolás-hímzés technika ide illik a legjobban. Az új játszótárs pedig a nagyasszony legkisebb leánya, Vintage kisasszony, aki nemrég kezdte meg hódító útját.

A portékáim nagyrészt saját ötleteim alapján készülnek, imádom a különböző anyagokat és technikákat kombinálni, és “rendeltetésüktől” eltérően felhasználni. A horgolás-kötés látszólag monoton tevékenység, de nem muszáj, hogy az legyen, és a hímzés sem feltétlenül csak terítőre vagy képkeretbe kerülhet. Ez a felismerés vezetett el a freeform horgoláshoz, és rajta keresztül általában a formabontó megoldásokhoz a kézimunka egyéb területein.

Van egy Meska-boltom, ahol túl vagyok a 700. követőn és közelítek a 300. pozitív értékeléshez, és sok pozitív visszajelzést kapok egyéb irányból is a munkáimmal kapcsolatban. Hozzátenném, hogy mindeközben az alkotó roppant jól érzi magát, és a cél az, hogy a vevő is boldog legyen! 🙂

Van egy blogom 300 követővel és egy Facebook-oldalam több mint 1000 kedvelővel Belinda világa címmel.

Meska-interjúmban egy kicsit bővebben mesélek magamról, és legutóbb az a megtiszteltés ért,  hogy a Nők Lapja Cafén is készült velem egy interjú.

Ezt a blogot kicsit hiánypótlónak szánom, mert úgy tapasztaltam, hogy a freeform horgolás és egyéb kézimunka nálunk még nem annyira ismert, pedig roppant érdekes és minden értelemben színpompás terület. Ide indulok felfedezőútra, és invitálok minden kedves érdeklődőt.

Elő a horgoló-, hímző- és kötőtűkkel, lányok, kalandra fel! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!