Freeformer

Április 1. – komolyan és bolondosan

Erre a napra több izgalmas eseményt is találtam, amelyeken szívesen részt vennék. Ilyen pl. a “Hülyén járás” 🙂 fél öttől fél hatig a Deák téren. Ihletője a felejthetetlen Monty Python Na meg az anime (titkos rajongó vagyok – ja, már nem titkos 🙂 ) a Corvin moziban.   De nem ezeken leszek résztvevő, hanem két kötős-horgolós… Tovább »

Macsek még + hírek! (mintával)

Ott hagytam abba a múltkor, hogy valami készül még Borisznak. És volt egy portré is az illetőről. Nem, nem malac – bár elsőre talán -, hanem egérke. És nincs egyedül! Íme a csapat felülnézetből, immár “alkalmi” versenyzőkkel kiegészülve. Egy Mikulás- és egy karácsonyi egér Kedvencem, a véregér halloweenra! :O) És egy kerek objektum is látható volt… Tovább »

Kis éji macsek (mintával)

Jó rég nem jártam erre, sok minden változott azóta. Néhány álmot eltemettem, néhányat meg elővettem újra. Ami viszont nem változott, az a kötés-horgolás-keresztszemezés iránti “rajongásom”, bár most már csak mint “magánzó”. Amennyi jólesik, és amikor jólesik. :O) Már egy ideje mutogatom ezt a kis képrészletet. Nagy terveim voltak vele, de másként alakultak a dolgok. Viszont… Tovább »

Albínó freeform, avagy a párnacsata

Csak elérkezett a pillanat, és az utolsó öltés első igazán freeform cuccomon, a díszpárnán. A műfajt albínó freeformnak neveztem el, nem tudom, hogy rajtam kívül van-e, aki műveli. Én még nem láttam ilyen egyszínű freeform horgolást, az én elvetemült ötletem, de persze, mivel már hétmilliárdan vagyunk, kicsi a valószínűsége, hogy én vagyok az első. Nem… Tovább »

Harmadik mellékhatás/A – csavarodó kukacizé

Ha lassan is, de azért készül a freeform párnám, a képen úgy látszik, mintha majdnem készen lenne, de azért még van híja rendesen.   Felhívom a figyelmeteket az alul, középen látható, diszkréten bekarikázott, pólyásbabaszerű motívumra. Ebből kiindulva készültek az alábbi, elsőre nem túl vonzó, kukacszerű izék.  Azonban belőlük készültek az alábbi, belindás cuccok Azért így… Tovább »

Happy halloween! (Mintákkal)

Megszületett a legújabb halloweendekorációm, az utolsó pillanatban, és kissé kapkodva. Idén a fantasztikus mexikói halottak napi koponyát szemeltem ki, és ahogy elterveztem, a kisebbik sajtreszelőt dekoráltam ki vele. Sajnos nagyon kicsi rajta a hely, így nemigen lehetett kibontakozni, pedig ebben a műfajban csodákat alkotnak, akik hajlamosak az efféle deviáns kreatívkodásra. 🙂 Rákattintva az alábbi képre további… Tovább »

Na ez tényleg freeform!

SEVERIJA INČIRAUSKAITĖ KRIAUNEVIČIENĖ – Már a neve is egy kaland a magyar szemnek, hiszen a hölgy litván, és az interjú, amelyből fordítgattam is ezen a különleges nyelven készült. Remélem, nem fordítom nagyon félre, a lényeget igyekeztem kiszemezgetni az általam csodált keresztszemes fémtárgyak alkotójának mondanivalójából. Vilniusban született, édasapja fémszobrokat készített, édesanyja pedig kalligráfiával és textilművészettel foglalkozott, következtethetnénk arra, hogy… Tovább »

Második mellékhatás: kagyló

A freeform horgolással vívott küzdelmem eredménye ez a csigamotívum, melyből izgalmas dolgok készültek a Mackókirálynő számára. Készülget, ha lassan is, a freeform párnám, közben ezt a kagylót fedeztem fel. Sok minden lehetne belőle, így 3D-ben pl. illatpárna vagy tűpárna.  Ámde én divatos, zsuzsus ékszereket készítettem a csiga meg a kagyló felhasználásával. Először ilyen vintage hangulatú szépiában… …majd a… Tovább »

Freeform hírek

Hét közepén jártam a Móricz Zsigmond körtéren, és természetesen szemrevételeztem a Gombát, fotóztam is… …és örömmel jelenthetem, hogy fonalgerilláink munkája szinte hibátlanul megvan még! Úgyhogy aki még nem látta, és szeretné megnézni, folyvást lehet! 🙂 Folytattam a párnacsatát, most itt tart a készülő freeformhorgolásos párna.  Egy újabb budapesti eseményről szeretném tájékoztatni a tisztelt Freeformer-olvasó közönséget: a… Tovább »

Díszpárna mint gyakorlóterep

Ideje kicsit visszatérni a főcsapásirányba, hiszen a blog a freeform horgolás jegyében született, és erről még alig esett szó.  Van nekem egy rattan kanapém, amihez eredetileg fekete és fehér párnák tartoztak, de persze nem hagytam annyiban a dolgot. Hanem elindítottam a Párnacsatát (a díszpárnákról itt találsz további részleteket), és évek óta dolgozom azon, hogy a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!