Freeformer

Cicaharc a Deák téren

Ezeket a pink nagyikat én horgoltam, méghozzá egy nagyszabású terv részeként, amelyet a Commandante – híven a hagyományokhoz – eszelt ki az idei kötés világnapjára. A fonalgerillák ismét támadnak! Június 8., 15.30, Deák tér. Még a szokott, békés nyári délután. Középen a gyanútlan áldozat. 18.00. Gyülekeznek a fonalgerillák az áldozat közelében, akinek a kezén titokzatos csomag himbálózik… Az egyik… Tovább »

Óriás munka – Óriás öröm

Tavaly figyelemmel kísértem a blogban, és részletesen beszámoltam a takarós lányok nagy álmáról, a 2. Óriás Takaró elkészültéről. És készítettem egy interjút a fő álmodóval, Csobán Erikával, aki az ötletgazdája és a lelke ennek a lassan mozgalommá terebélyesedő civil kezdeményezésnek. Eljött a tavasz, és itt az ideje, hogy bekukkantsunk a takarósok háza tájára: vajon mivel akarnak… Tovább »

Idén is megszületett az Óriás Takaró Csákberényben (videóval)

Elérkezett a nagy nap a múlt hét végén, augusztus 29-én, és megszületett újra, megnőve, még szebben, még nagyobb szeretettel várva Csákberényben az Óriás Takaró. Több mint 1000 kéz alkotása, sok-sok lelkes csoporttag közös munkája, rengeteg tervezés és szervezés eredménye, mely méltó lett a várakozáshoz, ami több mint fél éven át ébren tartotta a lelkesedést és a… Tovább »

Óriás lélekkel

Óriás takarók készülnek a világban itt is, ott is, néhány példát már mutattam a korábbi bejegyzésemben. Legutóbb Triesztben állt össze egy óriási óriás takaró, erről később még lesz szó, és meg is mutatjuk. Ám míg ezek a takarók úgy születtek, hogy „gyertek, készítsünk egy akkora takarót, amekkora még nem volt a világon”, az a takaró,… Tovább »

Freeform hírek

Hét közepén jártam a Móricz Zsigmond körtéren, és természetesen szemrevételeztem a Gombát, fotóztam is… …és örömmel jelenthetem, hogy fonalgerilláink munkája szinte hibátlanul megvan még! Úgyhogy aki még nem látta, és szeretné megnézni, folyvást lehet! 🙂 Folytattam a párnacsatát, most itt tart a készülő freeformhorgolásos párna.  Egy újabb budapesti eseményről szeretném tájékoztatni a tisztelt Freeformer-olvasó közönséget: a… Tovább »

Nagy pályás nagyikockák

Úgy igazából benne vagyunk a nyárban, elkezdődött a szünidő, és az Óriás Takaró, amiről már írtam korábban, is egyre nagyobb, legalábbis gondolatban, hiszen az összeállítás majd augusztus végén lesz. Egyszer már megszületett, a képre kattintva olvashattok a tavalyi csodarétről, amin nagyikockák nyíltak. 🙂 Akinek van kedve, és szeret nagyikockázni, még csatlakozhat! A képre kattintva máris… Tovább »

Gerillák Budapesten – avagy a csütörtöki hölgyek

Ahogy korábban ígértem, igyekszem figyelemmel kísérni a nyár freeform eseményeit, azaz az extrém kézimunka-akciókat (extrém kézimunka-akció: fából vaskarika? NEM! 🙂 ) Első tudósításomat a gerillakötők főhadiszállásáról, a Dzzs bárból, a Nagydiófa utcából írom, titoktartást fogadva, így csak néhány részlet láthat napvilágot. A megbeszélt időpontnál előbb értem oda, tettem pár kört, romkocsmák és régiségkereskedések és cseppet… Tovább »

Nyári programok – ha van kedved játszani…

…vagyis kicsit másra használni a kötő- meg a horgolótűt, mint a megszokott és bejáratott sapka-sál-terítő csapásirány. Kétféle lehetőséget ajánlok, és mindkettőt folyamatosan követem majd a blogban, bármikor bekapcsolódhatsz valamelyikbe (vagy mindkettőbe). Időrendben az első egy gerillatámadás lesz, az akció egyelőre titkos, de néhány részlet kiszivárgott. Aki többet szeretne tudni, vagy szeretne beépülni a gerillák közé,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!