Freeformer

A londoni nyúl (mintával!)

Londonban élő, ifjú barátnémtól (kinek nincs ilyenje manapság?) kaptam egy horgolóst, benne pedig a gömbnyulat, aki annyira cuki  a maga dundiságában, hogy muszáj volt őt elkészítenem.  Lefordítottam, és közreadom a mintát, még húsvétig pont kényelmesen elkészül, ha belevágsz! Egészen kevés anyag kell hozzá, szerintem egy 5 dekás bármilyen fonalból kijön. A mérete attól függ, hogy milyen… Tovább »

Április 1. – komolyan és bolondosan

Erre a napra több izgalmas eseményt is találtam, amelyeken szívesen részt vennék. Ilyen pl. a “Hülyén járás” 🙂 fél öttől fél hatig a Deák téren. Ihletője a felejthetetlen Monty Python Na meg az anime (titkos rajongó vagyok – ja, már nem titkos 🙂 ) a Corvin moziban.   De nem ezeken leszek résztvevő, hanem két kötős-horgolós… Tovább »

Macsek még + hírek! (mintával)

Ott hagytam abba a múltkor, hogy valami készül még Borisznak. És volt egy portré is az illetőről. Nem, nem malac – bár elsőre talán -, hanem egérke. És nincs egyedül! Íme a csapat felülnézetből, immár “alkalmi” versenyzőkkel kiegészülve. Egy Mikulás- és egy karácsonyi egér Kedvencem, a véregér halloweenra! :O) És egy kerek objektum is látható volt… Tovább »

Kis éji macsek (mintával)

Jó rég nem jártam erre, sok minden változott azóta. Néhány álmot eltemettem, néhányat meg elővettem újra. Ami viszont nem változott, az a kötés-horgolás-keresztszemezés iránti “rajongásom”, bár most már csak mint “magánzó”. Amennyi jólesik, és amikor jólesik. :O) Már egy ideje mutogatom ezt a kis képrészletet. Nagy terveim voltak vele, de másként alakultak a dolgok. Viszont… Tovább »

Albínó freeform, avagy a párnacsata

Csak elérkezett a pillanat, és az utolsó öltés első igazán freeform cuccomon, a díszpárnán. A műfajt albínó freeformnak neveztem el, nem tudom, hogy rajtam kívül van-e, aki műveli. Én még nem láttam ilyen egyszínű freeform horgolást, az én elvetemült ötletem, de persze, mivel már hétmilliárdan vagyunk, kicsi a valószínűsége, hogy én vagyok az első. Nem… Tovább »

Színpompás horgolás – a tapestry (mintával!)

Szerepel a maya, a ghánai, a zsidó hagyományban, de nálunk csak nemrég jelent meg, színes, gyönyörű minták jellemzik, és hát természetesen horgolás, mi az? A tapestry! Azonnal megtetszett, amikor először megláttam, pontosabban amikor már azt is tudtam, hogy miről is van szó. Hiszen láttam már korábban is egzotikus vidékek képein. A módszer lényege, hogy a különböző… Tovább »

Harmadik mellékhatás/A – csavarodó kukacizé

Ha lassan is, de azért készül a freeform párnám, a képen úgy látszik, mintha majdnem készen lenne, de azért még van híja rendesen.   Felhívom a figyelmeteket az alul, középen látható, diszkréten bekarikázott, pólyásbabaszerű motívumra. Ebből kiindulva készültek az alábbi, elsőre nem túl vonzó, kukacszerű izék.  Azonban belőlük készültek az alábbi, belindás cuccok Azért így… Tovább »

Happy halloween! (Mintákkal)

Megszületett a legújabb halloweendekorációm, az utolsó pillanatban, és kissé kapkodva. Idén a fantasztikus mexikói halottak napi koponyát szemeltem ki, és ahogy elterveztem, a kisebbik sajtreszelőt dekoráltam ki vele. Sajnos nagyon kicsi rajta a hely, így nemigen lehetett kibontakozni, pedig ebben a műfajban csodákat alkotnak, akik hajlamosak az efféle deviáns kreatívkodásra. 🙂 Rákattintva az alábbi képre további… Tovább »

Na ez tényleg freeform!

SEVERIJA INČIRAUSKAITĖ KRIAUNEVIČIENĖ – Már a neve is egy kaland a magyar szemnek, hiszen a hölgy litván, és az interjú, amelyből fordítgattam is ezen a különleges nyelven készült. Remélem, nem fordítom nagyon félre, a lényeget igyekeztem kiszemezgetni az általam csodált keresztszemes fémtárgyak alkotójának mondanivalójából. Vilniusban született, édasapja fémszobrokat készített, édesanyja pedig kalligráfiával és textilművészettel foglalkozott, következtethetnénk arra, hogy… Tovább »

Mit varrnak a Matula ikrek?

    Amikor ilyen mondatokat írok le, mint „a Matula ikrek azt írta” vagy „a Matula ikrek varrta”, nekem Schulteisz, az ikrek ugrik be kedvenc Rejtő-könyvemből, az Ellopott futárból. De míg ott az egyik iker sajnálatos elhunyta volt az oka a furcsa többes számnak, hála istennek a Matula ikrek mindketten jól vannak, és én a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!