Freeformer

A londoni nyúl (mintával!)

Londonban élő, ifjú barátnémtól (kinek nincs ilyenje manapság?) kaptam egy horgolóst, benne pedig a gömbnyulat, aki annyira cuki  a maga dundiságában, hogy muszáj volt őt elkészítenem.  Lefordítottam, és közreadom a mintát, még húsvétig pont kényelmesen elkészül, ha belevágsz! Egészen kevés anyag kell hozzá, szerintem egy 5 dekás bármilyen fonalból kijön. A mérete attól függ, hogy milyen… Tovább »

Macsek még + hírek! (mintával)

Ott hagytam abba a múltkor, hogy valami készül még Borisznak. És volt egy portré is az illetőről. Nem, nem malac – bár elsőre talán -, hanem egérke. És nincs egyedül! Íme a csapat felülnézetből, immár “alkalmi” versenyzőkkel kiegészülve. Egy Mikulás- és egy karácsonyi egér Kedvencem, a véregér halloweenra! :O) És egy kerek objektum is látható volt… Tovább »

Kis éji macsek (mintával)

Jó rég nem jártam erre, sok minden változott azóta. Néhány álmot eltemettem, néhányat meg elővettem újra. Ami viszont nem változott, az a kötés-horgolás-keresztszemezés iránti “rajongásom”, bár most már csak mint “magánzó”. Amennyi jólesik, és amikor jólesik. :O) Már egy ideje mutogatom ezt a kis képrészletet. Nagy terveim voltak vele, de másként alakultak a dolgok. Viszont… Tovább »

Albínó freeform, avagy a párnacsata

Csak elérkezett a pillanat, és az utolsó öltés első igazán freeform cuccomon, a díszpárnán. A műfajt albínó freeformnak neveztem el, nem tudom, hogy rajtam kívül van-e, aki műveli. Én még nem láttam ilyen egyszínű freeform horgolást, az én elvetemült ötletem, de persze, mivel már hétmilliárdan vagyunk, kicsi a valószínűsége, hogy én vagyok az első. Nem… Tovább »

Színpompás horgolás – a tapestry (mintával!)

Szerepel a maya, a ghánai, a zsidó hagyományban, de nálunk csak nemrég jelent meg, színes, gyönyörű minták jellemzik, és hát természetesen horgolás, mi az? A tapestry! Azonnal megtetszett, amikor először megláttam, pontosabban amikor már azt is tudtam, hogy miről is van szó. Hiszen láttam már korábban is egzotikus vidékek képein. A módszer lényege, hogy a különböző… Tovább »

Harmadik mellékhatás/A – csavarodó kukacizé

Ha lassan is, de azért készül a freeform párnám, a képen úgy látszik, mintha majdnem készen lenne, de azért még van híja rendesen.   Felhívom a figyelmeteket az alul, középen látható, diszkréten bekarikázott, pólyásbabaszerű motívumra. Ebből kiindulva készültek az alábbi, elsőre nem túl vonzó, kukacszerű izék.  Azonban belőlük készültek az alábbi, belindás cuccok Azért így… Tovább »

Díszpárna mint gyakorlóterep

Ideje kicsit visszatérni a főcsapásirányba, hiszen a blog a freeform horgolás jegyében született, és erről még alig esett szó.  Van nekem egy rattan kanapém, amihez eredetileg fekete és fehér párnák tartoztak, de persze nem hagytam annyiban a dolgot. Hanem elindítottam a Párnacsatát (a díszpárnákról itt találsz további részleteket), és évek óta dolgozom azon, hogy a… Tovább »

Első mellékhatás: csigabiga

Miközben küzdöttem a freeform+kaboson kombóval, “feltaláltam” a csigát, egy egyszerű, de sokféle módon variálható mintát. Íme:   Gyanítom, hogy nem az első csiga a horgolás történetében, de ő az én csigám. 🙂 És az első grafikus mintám, painttel, kacifántosan, de remélem, használhatóan. Horgolásban jártasakban felmerülhet a kérdés, hogy mi a pillanat az az “egyráhajtásos félpálca” (napláne… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!