Freeformer

Cicaharc a Deák téren

Ezeket a pink nagyikat én horgoltam, méghozzá egy nagyszabású terv részeként, amelyet a Commandante – híven a hagyományokhoz – eszelt ki az idei kötés világnapjára. A fonalgerillák ismét támadnak! Június 8., 15.30, Deák tér. Még a szokott, békés nyári délután. Középen a gyanútlan áldozat. 18.00. Gyülekeznek a fonalgerillák az áldozat közelében, akinek a kezén titokzatos csomag himbálózik… Az egyik… Tovább »

Pista, mi horgolunk, te meg mesélj tovább!

Az Örkény Színház oszlopai alatt még a szokott délutáni életét éli  a Madách tér, a gyanútlan áldozat semmit sem sejt, pedig már gyülekeznek körülötte a támadók… Mert ismét gerillatámadás készül Budapesten, a fonalgerillák készülnek lecsapni: a tavalyi gombatámadás után egy Madách téri oszlopot szemeltek ki maguknak. Az Örkény Színház előtt. Szóval Örkény Színház és Madách tér… ez… Tovább »

Freeform Gyapjúnap Csillaghegyen

Több okom is volt elzarándokolni Csillaghegyre, a VIII. Gyapjúnapra. Részben a barkás csapatot látogattam, hiszen nem hiányozhattunk onnan, ahol a fonalaké a főszerep.  És természetesen a Cser Kiadó  könyvei sem maradhattak le a fonalak mögött. A tapestry (az előző blogbejegyzésben részletesen írtam róla) elindult hódító útjára, íme egy készülő példány, a Tapestry-könyv volt a felbujtó. És ha… Tovább »

Mit varrnak a Matula ikrek?

    Amikor ilyen mondatokat írok le, mint „a Matula ikrek azt írta” vagy „a Matula ikrek varrta”, nekem Schulteisz, az ikrek ugrik be kedvenc Rejtő-könyvemből, az Ellopott futárból. De míg ott az egyik iker sajnálatos elhunyta volt az oka a furcsa többes számnak, hála istennek a Matula ikrek mindketten jól vannak, és én a… Tovább »

Bomba méretre – telt alkatra is!

Eljött a nagy nap, 2015.06.11., a kötés világnapja, és akcióba lendültek a fonalgerillák. A Freeformer, ahogy ígértem, ott volt, és dokumentálta támadás nagy pillanatait. Nem időzünk az előzményeknél, a fonalgerillákról itt, a gerillakötésről általában pedig itt olvashat, aki még nem látta az előző bejegyzéseket. Itt látható a célpont, Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren a gomba,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!