Freeformer

Cicaharc a Deák téren

Ezeket a pink nagyikat én horgoltam, méghozzá egy nagyszabású terv részeként, amelyet a Commandante – híven a hagyományokhoz – eszelt ki az idei kötés világnapjára. A fonalgerillák ismét támadnak! Június 8., 15.30, Deák tér. Még a szokott, békés nyári délután. Középen a gyanútlan áldozat. 18.00. Gyülekeznek a fonalgerillák az áldozat közelében, akinek a kezén titokzatos csomag himbálózik… Az egyik… Tovább »

Macsek még + hírek! (mintával)

Ott hagytam abba a múltkor, hogy valami készül még Borisznak. És volt egy portré is az illetőről. Nem, nem malac – bár elsőre talán -, hanem egérke. És nincs egyedül! Íme a csapat felülnézetből, immár “alkalmi” versenyzőkkel kiegészülve. Egy Mikulás- és egy karácsonyi egér Kedvencem, a véregér halloweenra! :O) És egy kerek objektum is látható volt… Tovább »

Pista, mi horgolunk, te meg mesélj tovább!

Az Örkény Színház oszlopai alatt még a szokott délutáni életét éli  a Madách tér, a gyanútlan áldozat semmit sem sejt, pedig már gyülekeznek körülötte a támadók… Mert ismét gerillatámadás készül Budapesten, a fonalgerillák készülnek lecsapni: a tavalyi gombatámadás után egy Madách téri oszlopot szemeltek ki maguknak. Az Örkény Színház előtt. Szóval Örkény Színház és Madách tér… ez… Tovább »

Nagy Kékség Győrben idén is

Nagy interjút terveztem Árnics Katival az idei Autizmus Világnapra szervezett győri Yarn Bombinggal kapcsolatban, de “Anya, fűzz nekem gyöngyöt” megelőzött, és egy igazán remek összefoglalót írt a közelgő eseményről. Úgyhogy kattintsatok hozzá, és olvassátok el a kitűnő bejegyzést. Itt és most csak Kati szívmelengető szavait idézem, és néhány képpel inspirállak benneteket, hogy kötőtűt és/vagy horgolótűt… Tovább »

Vezetjük az élet fonalát tovább…

Célegyenesbe érkezett a csákberényi Óriás Takaró, már csak egy szűk hét, és összeáll a hatalmas projekt. És most van a legnagyobb szükség az ügyes kezekre, egész héten  várnak mindenkit Csákberénybe az előmunkálatokhoz, aki szívesen venne részt ebben a hatalmas és nagyszerű vállalkozásban. Addig is egy korábbi, szintén nagyikockás gerillaakcióról szeretnék beszámolni, amely több szempontból is kötöttebb… Tovább »

Freeform hírek

Hét közepén jártam a Móricz Zsigmond körtéren, és természetesen szemrevételeztem a Gombát, fotóztam is… …és örömmel jelenthetem, hogy fonalgerilláink munkája szinte hibátlanul megvan még! Úgyhogy aki még nem látta, és szeretné megnézni, folyvást lehet! 🙂 Folytattam a párnacsatát, most itt tart a készülő freeformhorgolásos párna.  Egy újabb budapesti eseményről szeretném tájékoztatni a tisztelt Freeformer-olvasó közönséget: a… Tovább »

Nagy pályás nagyikockák

Úgy igazából benne vagyunk a nyárban, elkezdődött a szünidő, és az Óriás Takaró, amiről már írtam korábban, is egyre nagyobb, legalábbis gondolatban, hiszen az összeállítás majd augusztus végén lesz. Egyszer már megszületett, a képre kattintva olvashattok a tavalyi csodarétről, amin nagyikockák nyíltak. 🙂 Akinek van kedve, és szeret nagyikockázni, még csatlakozhat! A képre kattintva máris… Tovább »

Bomba méretre – telt alkatra is!

Eljött a nagy nap, 2015.06.11., a kötés világnapja, és akcióba lendültek a fonalgerillák. A Freeformer, ahogy ígértem, ott volt, és dokumentálta támadás nagy pillanatait. Nem időzünk az előzményeknél, a fonalgerillákról itt, a gerillakötésről általában pedig itt olvashat, aki még nem látta az előző bejegyzéseket. Itt látható a célpont, Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren a gomba,… Tovább »

Szőnyegbombázás – szó szerint :)

Az előző bejegyzésemben bemutatkoztak a pesti utcák gerillakötői. Most, hogy közeleg a nagy nap, amikor akcióba lépnek, szeretnék egy színes (de tényleg 🙂 ), körképet mutatni külföldi példákkal arról, hogy milyen csodadolgokat alkottak elszánt fonalbombázók az elmúlt években a nagyvilágban.A yarn bombing, vagyis a fonalbombázás vagy gerilla knitting, azaz gerillakötés eredete, mint az ilyen mozgalmaké… Tovább »

Gerillák Budapesten – avagy a csütörtöki hölgyek

Ahogy korábban ígértem, igyekszem figyelemmel kísérni a nyár freeform eseményeit, azaz az extrém kézimunka-akciókat (extrém kézimunka-akció: fából vaskarika? NEM! 🙂 ) Első tudósításomat a gerillakötők főhadiszállásáról, a Dzzs bárból, a Nagydiófa utcából írom, titoktartást fogadva, így csak néhány részlet láthat napvilágot. A megbeszélt időpontnál előbb értem oda, tettem pár kört, romkocsmák és régiségkereskedések és cseppet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!