Freeformer

Április 1. – komolyan és bolondosan

Erre a napra több izgalmas eseményt is találtam, amelyeken szívesen részt vennék. Ilyen pl. a “Hülyén járás” 🙂 fél öttől fél hatig a Deák téren. Ihletője a felejthetetlen Monty Python Na meg az anime (titkos rajongó vagyok – ja, már nem titkos 🙂 ) a Corvin moziban.   De nem ezeken leszek résztvevő, hanem két kötős-horgolós… Tovább »

Macsek még + hírek! (mintával)

Ott hagytam abba a múltkor, hogy valami készül még Borisznak. És volt egy portré is az illetőről. Nem, nem malac – bár elsőre talán -, hanem egérke. És nincs egyedül! Íme a csapat felülnézetből, immár “alkalmi” versenyzőkkel kiegészülve. Egy Mikulás- és egy karácsonyi egér Kedvencem, a véregér halloweenra! :O) És egy kerek objektum is látható volt… Tovább »

Pista, mi horgolunk, te meg mesélj tovább!

Az Örkény Színház oszlopai alatt még a szokott délutáni életét éli  a Madách tér, a gyanútlan áldozat semmit sem sejt, pedig már gyülekeznek körülötte a támadók… Mert ismét gerillatámadás készül Budapesten, a fonalgerillák készülnek lecsapni: a tavalyi gombatámadás után egy Madách téri oszlopot szemeltek ki maguknak. Az Örkény Színház előtt. Szóval Örkény Színház és Madách tér… ez… Tovább »

Óriás munka – Óriás öröm

Tavaly figyelemmel kísértem a blogban, és részletesen beszámoltam a takarós lányok nagy álmáról, a 2. Óriás Takaró elkészültéről. És készítettem egy interjút a fő álmodóval, Csobán Erikával, aki az ötletgazdája és a lelke ennek a lassan mozgalommá terebélyesedő civil kezdeményezésnek. Eljött a tavasz, és itt az ideje, hogy bekukkantsunk a takarósok háza tájára: vajon mivel akarnak… Tovább »

Nagy Kékség Győrben idén is

Nagy interjút terveztem Árnics Katival az idei Autizmus Világnapra szervezett győri Yarn Bombinggal kapcsolatban, de “Anya, fűzz nekem gyöngyöt” megelőzött, és egy igazán remek összefoglalót írt a közelgő eseményről. Úgyhogy kattintsatok hozzá, és olvassátok el a kitűnő bejegyzést. Itt és most csak Kati szívmelengető szavait idézem, és néhány képpel inspirállak benneteket, hogy kötőtűt és/vagy horgolótűt… Tovább »

Idén is megszületett az Óriás Takaró Csákberényben (videóval)

Elérkezett a nagy nap a múlt hét végén, augusztus 29-én, és megszületett újra, megnőve, még szebben, még nagyobb szeretettel várva Csákberényben az Óriás Takaró. Több mint 1000 kéz alkotása, sok-sok lelkes csoporttag közös munkája, rengeteg tervezés és szervezés eredménye, mely méltó lett a várakozáshoz, ami több mint fél éven át ébren tartotta a lelkesedést és a… Tovább »

Vezetjük az élet fonalát tovább…

Célegyenesbe érkezett a csákberényi Óriás Takaró, már csak egy szűk hét, és összeáll a hatalmas projekt. És most van a legnagyobb szükség az ügyes kezekre, egész héten  várnak mindenkit Csákberénybe az előmunkálatokhoz, aki szívesen venne részt ebben a hatalmas és nagyszerű vállalkozásban. Addig is egy korábbi, szintén nagyikockás gerillaakcióról szeretnék beszámolni, amely több szempontból is kötöttebb… Tovább »

Óriás lélekkel

Óriás takarók készülnek a világban itt is, ott is, néhány példát már mutattam a korábbi bejegyzésemben. Legutóbb Triesztben állt össze egy óriási óriás takaró, erről később még lesz szó, és meg is mutatjuk. Ám míg ezek a takarók úgy születtek, hogy „gyertek, készítsünk egy akkora takarót, amekkora még nem volt a világon”, az a takaró,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!